piątek 10.02
Olkusz Olkusz Olkusz Olkusz Olkusz
-16 °C -9 °C -8 °C -7 °C -4 °C
  Piątek     Sobota     Niedziela     Poniedziałek     Wtorek  
Przegląd TV Forum Blogi Konkursy Interwencje
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Przegląd Olkuski PO POLECA FORUM
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

LOLE
(1 przeglądających) (1) Gość
Rozpocznij gorącą dyskusję albo dołącz do innych wolnomyślicieli. Intrygujące tematy, różne spojrzenia.
  • Strona:
  • 1

TEMAT: LOLE

LOLE 1 rok, 5 mies. temu #683

• Emerytowana Pacjentka
Byłam ostatnio w olkuskim szpitalu i czekałam w kolejce do lekarki, która się spóźniła 1/2 godziny, ale to jest normalne i mnie wcale nie o to chodzi. Lekarka w końcu przyszła, ale nie zaczęła przyjmować pacjentów, tylko takie dwie, jedna po drugiej, co ja je nazywam, LOLE. To znaczy takie długonogie wymalowane laski w miniówach (ach, jak ja dawno takich nie zkładałam) prosto z gabinetu kosmetycznego, a może nawet z wybiegu dla modelek. I te LOLE weszły do gabinetu bez kolejki, bo w interesach. Jestem już stara, że tak powiem, wiele w życiu widziałam i już nic mnie nie zdziwi. LOLE reprezentowały firmy farmaceutyczne, bo jak w końcu do lekarki weszłam to zobaczyłam na stole stos leków "reklamowych" które pielęgniarka gdzieś po szufladach upychała. I wszystko działo się na oczach pacjentów i bez żadnej krępacji, czyli tak chyba ma być. Zostałam zbadana po czym lekarka wypisała mi receptę długopisem reklamowym, dodała kolorową karteczkę reklamową z wypisaną instrukcją jak dawkować leki, no i wyszłam. W aptece zabuliłam prawie dwie stówy, wyzdrowiałam, skoro tutaj piszę, i taka trochę za bardzo zdrowa zaczęłam się zastanawiać czy ktoś mnie, starą torbę, że tak powiem, przypadkiem nie zrobił w trąbę. No bo KTO mnie właściwie za taką kasę wyleczył? Czy konkurujące ze sobą firmy farmaceutyczne, a może wypacykowane i wypachnione, szwędające się po olkuskim szpitalu, LOLE, czy może lekarz, chociaż tego ostatniego podejrzewam o to najmniej? I mam kilka pytań do dyrekcji olkuskiego szpitala, a może właściwie tylko jedno, CZY TAK TO MA BYĆ, i czy jest szansa, żeby pierwszeństwo do lekarza mieli jednak pacjenci, a nie wymalowane, wypachnione, i byłabym zapomniała, opalone egipskim słońcem, LOLE?
To pytałam ja, pacjentka emerytka.

O:LOLE 1 rok, 5 mies. temu #685

• młodzieniec
Z Ciebie taka emerytowana pacjentka, jak ze mnie osesek.
Od razu widać, że tekst pisany jest pod publiczkę, a nie przez starą, zmęczoną kobietę i jedyne co ma na celu, to "danie powodu" radnemu Orkiszowi do wystąpienia w obronie biednych, cierpiących pacjentów.

czego Wy się nie chwycicie, aby zaistnieć w mediach.

O:LOLE 1 rok, 5 mies. temu #686

• Emerytowana Pacjentka
Ktooo? Jaaa? Stara emerytowana pacjentka miałabym pisać coś pod publiczkę? Też coś! Nie znam Pana Orkisza i nie mam najmniejszego zamiaru zaostrzać żadnych konfliktów, byłam jedynie świadkiem zdarzenia które opisałam, a ponieważ wszystko odbyło się tak jak gdyby nigdy nic więc wydało mi się że takie sytuacje są w naszym szpitalu na porządku dziennym. LOLE o których pisałam miałam okazje widywać w szpitalu i przychodniach już wcześniej.
Niestety rzadko tutaj zaglądam i nie śledzę wątków, dopiero przed chwilą zauważyłam toczący się spór szpitalny, ale ja nie mam z tym nic wspólnego ,chodziło mi o zwrócenie uwagi dyrekcji szpitala na ten rzucający się w oczy problem. Nie bywam w szpitalu zbyt często, a takie sytuacje spotykałam już nie raz od lat. Przecież nie jest żadną tajemnicą że firmy farmaceutyczne mają układy z aptekami i lekarzami, może jestem stara emertyka ale jeszcze mnie skleroza nie dopadła. Pani Emilio wiem że wątek jest ciekawy ale widzę że tak rozpowszechniony że nie będzie miala pani klopotów aby się nim zająć. Zakazanie wizyt akwizytorów w miejscu pracy lekarzy nie rozwiązuje problemu, chodzi bardziej o to czym nas lekarze leczą i czy jest to związane z korzyścią dla pacjenta czy z korzyścią dla lekarzy, akwizytorów i firm farmaceutycznych. Mam małą emeryturę a za leki płacę coraz więcej mimo że nie choruję aż tak bardzo poważnie a co dopiero mają powiedzieć osoby naprawdę ciężko chore, a znam takie. Nie staję po niczyjej stronie chcę zwrócić uwagę na uczciwość lekarzy wobec nas pacjentów.

O:LOLE 1 rok, 5 mies. temu #687

• nie lola
oczywiscie, ze tak jest. sama bylam swiadkiem podobnej sytuacji. Niech sobie przyjmuja kogio chca, ale nie w godzinach pracy!!!!!

O:LOLE 1 rok, 5 mies. temu #690

• młodzieniec
Emerytowana Pacjentka napisał:
Ktooo? Jaaa? Stara emerytowana pacjentka miałabym pisać coś pod publiczkę? Też coś! Nie znam Pana Orkisza

Czyżby autozaprzeczenie?

Bardzo szybka reakcja, jak na "starą emerytkę" i to w czasie, kiedy w telewizji lecą "barwy szczęścia" i "m jak miłość"
Skoro pani redaktor Emilia, chce się zająć tematem, dlaczego nie ujawni się pani "do wiadomości redakcji"?

Już nie potraficie zanleźć innych tematów, to wywołujecie cokolwiek, byle kłapać? prostactwo!

O:LOLE 1 rok, 5 mies. temu #691

• Jarząbek
A ja chciałbym być lolom
To pisałem ja, Jarząbek

O:LOLE 1 rok, 5 mies. temu #693

• Emerytowana Pacjentka
Młodzieńcze skup się na problemie a nie na serialach telewizyjnych. Kto dzisiaj ogląda seriale? Razem z koleżankami bierzemy kijki w ręce i wieczorami biegamy po osiedlu może nawet koło twoich okien, wyjżyj to ci pomachamy z szybkością 4 mahy na sekundę. Na kosmosie się nie znam więc mogłam coś pomylić. A jeśli chodzi o Panią Emilię to ja wcale nie mam zamiaru donosić konkretnie na jakąś lekarkę albo na lekarza bo problem jest ogólnoolkuski albo nawet ogólnopolski. To zły zwyczaj jaki opisałam i nie świadczy dobrze o lekarzach bo są powody aby im nie ufać. Cieszę się że Pani Emilia tak się zainteresowała bo to znaczy że jest dobrą dziennikarką i jeżeli podczas swojego dziennikarskiego dochodzenia stwierdzi że czegoś takiego nie ma to grzecznie wszystkich przeproszę. Ktoś tutaj potwierdził moje słowa ale może młodzieniec uważa że piszę sama do siebie. Mnóstwo pacjentów codziennie bywa w przychodniach i szpitalach i widzą LOLE rozpraszające lekarzy i lekarki. Ale mało z nich ma internet a ci którzy mają nie znają jeszcze tej strony i nie mogą potwierdzić moich spostrzeżeń. No i nie wiem czemu cię dziwi mołodzieńcze moje szybkie pisanie. Czterdzieści lat pisałam w biurze na maszynie a na klawiaturze codziennie od dziesięciu. Staram ale jaram a my stare staramy się pisać uważnie i bez błędów. Który młodzieniec tak pisze no który. A faceci to piszą bardzo niedbale mój mąż tylko piórem wiecznym ale piórem w komputerze się nie da. Siedzi koło mnie ale bez okularów nic nie widzi. Nawet nie wie że piszę do przeglądu olkuskiego.

O:LOLE 1 rok, 5 mies. temu #694

• jolanda
jestes super Emerytko! Rozbawilas mnie do lez! Choc temat powazny nie ma co. I ja ci wierze w to co piszesz, bo mialam taka sytuacje, tyle ze w przychodni, a nie w szpitalu.

O:LOLE 1 rok, 5 mies. temu #695

• Emerytowana Pacjentka
Jolanda bardzo ci dziękuję bo to już drugie potwierdzenie. Ktoś tutaj napisał że chciałby być LOLĄ ale bycie LOLĄ to jest takie trochę nieuczciwe no bo niby zawód jak każdy inny lecz to my pacjenci LOLE utrzymujemy. A firmy farmaceutyczne prześcigają się w wysyłaniu swoich akwizytorek i jak dalej tak pójdzie to w kolejkach do lekarzy będą siedziały same LOLE a my będziemy się leczyć resztkami ziół które pozostały na resztkach zieleńców. Nawet mam na wszelki wypadek książkę Górnickiej która potrafi wyleczyć ziołami wszystko nawet złamanie otwarte gruba księga polecam. Ale się rozpisałam jeszcze trochę mogę ale zaraz muszę gasić światło bo mąż poszedł spać i nie lubi światła jak się pali. Mam stary nawyk i piszę na klawiaturze jak na maszynie do pisania i bardzo się tłukę w klawiaturę. Kiedyś sąsiadka sie do mnie tłukła bo pisałam wiersz na akademię dla mojej wnuczki o trzeciej w nocy. Jutro znowu mam wizytę u lekarza więc może spotkam LOLE to znowu cos napiszę. Ale nie wiem bo nie zawsze są. dobranoc.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: admin
Wygenerowano w 0.23 sekundy
    • Krew, POt i Łzy. Jak żyć?
    • Pociągi jeszcze ze 4 zostały, busy jeżdżą we wszystkie strony, drogi krajowe wschód - zachód i północ - południe w miarę przejezdne ( a jak nie to ci Grzesiu traktorek podeśle ) . :P Tak że każdy może
    • 16:34 Lut 09, 2012
    • Rządy PO, PSL- nadużycia, cenzura, kłamstwa.. itp
    • . . Tak Buda, Kaczyński zabił się sam, i tylko taka jest prawda, i nie ma o czym dyskutować, a Pan Doktor byłby głupcem, gdyby z takim byle pis-makiem jak ty zechciał polemizować, nie ma o czym.
    • 15:39 Lut 09, 2012
    • Ostania Wigilia .......u Posła Osucha.
    • A ja dzisiaj obserwowałem trzech panów z Firmy Rodzinnej Wodociągi Olkuskie . Godzina 8.30 , podjechali firmową ciężarówką pod Biedronkę. Spokojne zakupy, potem jeszcze świeże pieczywo w piekarni obok
    • 12:46 Lut 09, 2012
    • 1 Marca Dzień Żołnierzy Wyklętych
    • Sprytnie pominąłeś kilka szczegółów z życia Łupaszki, jak chocby to, ze od stycznia 44 roku prowadził rozmowy z władzami okupacyjnymi . Wielce ciekawy i odosobniony przypadek ,, partyzanta " , kt
    • 11:38 Lut 09, 2012
    • www.osiedle-mlodych.olkusz.pl 2
    • Ze śrutówki to się nie liczy :) Ja dalej myślę że na wasze imprezki warto przyjśc... a nie przyjechac :-D
    • 21:25 Lut 08, 2012
    • SKOK Tuska na SKOKi !!!
    • Kłamstwa i propaganda cioola1 ciag dalszy... A czemu nie piszesz o wyrokach niekorzystnych dla SKOK?! SKok przegrał z Polityką i GW.
    • 09:14 Lut 08, 2012
    • NIK krytykuje komercjalizację szpitala w Olkuszu
    • Prawidłowość procesu przekształacenia Zespołu Opieki Zdrowotnej w Olkuszu oraz sprawowania przez powiat olkuski nadzoru nad działalnością NZOZ Nowy Szpital w Olkuszu. Wystąpienia pokontrolne NIK n
    • 23:41 Lut 07, 2012

Zobacz więcej »