piątek 10.02
Olkusz Olkusz Olkusz Olkusz Olkusz
-17 °C -9 °C -8 °C -7 °C -4 °C
  Piątek     Sobota     Niedziela     Poniedziałek     Wtorek  
Przegląd TV Forum Blogi Konkursy Interwencje
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Przegląd Olkuski PO POLECA FORUM
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Lewica w Olkuszu
(1 przeglądających) (1) Gość
Kto ma największe szanse na rządzenie w naszym mieście przez kolejne lata? Kto Cię zawiódł, a komu chcesz dać drugą szansę? Podziel się swoimi spostrzeżeniami ze świadomym elektoratem.

TEMAT: Lewica w Olkuszu

Lewica w Olkuszu 1 rok, 11 mies. temu #188

• dejw
Co się dzieje z lewicą w szerokim tego słowa znaczeniu w Olkuszu?
Czy w Olkuszu istnieje tylko SLD i UP? Co z SDPL? Czy są może jakieś inne organizacje typu: Polska Partia Socjalistyczna, Polska Partia Pracy, Młodzi Socjaliści?

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #194

• człowiek lewicy
W powiecie olkuskim działają tylko SLD i UP. Tylko członkowie tych partii, są radnymi w gminach i w Radzie Powiatu. Bardzo aktywnym radnym z UP jest były poseł Jan Orkisz Wiceprzewodniczący Rady Krajowej UP.

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #196

• gosia
a co z takimi nazwiskami jak:
Bargieł
Bloch
?

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #197

• sympatyk lewicy
Gdyby SLD i UP w powiecie olkuskim się połączyło, a liderem całej lewicy w powiecie zostałby były poseł Pan Orkisz, to lewica odzyskałaby utracony elektorat. Wówczas wstąpiłbym do takiej partii. Póki co zostanę sympatykiem lewicy. Wierzę w to, że SLD i UP w naszym powiecie, utworzy wspólny komitet wyborczy w wyborach samorzadowych, i na burmistrza Olkusza wystawi najlepszego kandydata. Myślę, że powinien to być Pan Orkisz,który według mnie ma szansę wygrac.

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #198

• wyborca Panów: B i B
Pan Bargieł i Pan Bloch powinni wesprzeć Pana Orkisza w najbliższych wyborach samorządowych na burmistrza Olkusza lub Starostę Olkuskiego, jeżeli zdrowie nie pozwala im kandydować.

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #199

• lwica lewicy
Janek Orkisz najlepszym naszym przyjacielem jest, Janek Orkisz najlepszym naszym przyjacielem jest.
Łubu Dubu, Łubu Dubu niech żyje nam Prezes naszego klubu niech żyyyyyyje nam!!!
To śpiewałam ja. Lwica

ps
Dorżniemy te watahy, ch..... precz!

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #200

• janko muzykant
lwica - rżniesz głupa - dobrze, że na tym forum mało takich

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #201

• były członek SLD
Jeżeli wszystkie partie lewicowe , stowarzyszenia i związki zawodowe, nie porozumieją się razem i nie utworzą jednego komitetu wyborczego, w najbliższych wyborach samorządowych, to lewica w Olkuszu przegra całkowicie i przestanie się zupełnie liczyć. Jeden czy dwóch radnych nic nie zrobią. Kandydata na burmistrza Olkusza z lewicy należy wyłonić w prawyborach, lub poprzez badania sondażowe wśród mieszkanców. Lewica w Olkuszu ma wielu ludzi, którzy cieszą sie zaufaniem wsród mieszkańców, trzeba tylko dać im szansę i wesprzeć ich w kampanii wyborczej. Napewno należą do nich : Marek Dąbek, Robert Herzyk, Janusz Dudkiewicz, Andrzej Drapacz, Andrzej Soczówka, Czesław Żak, Jan Orkisz, Wacław Chłosta, Marek Trzcionkowski, Wojciech Pawlikowski, Janusz Bargieł, Wojciech Bloch, Jerzy Sochacki, Janusz Mentlewicz. Gdyby z tego grona mieszkańcy, a nie liderzy partyjni, wskazali kandydata na burmistrza Olkusza, napewno przeszedłby do II tury z szansą na jej wygranie. W innym przypadku może skończyć się to kolejna porażką .

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #202

• Jan
Ci,co wymieniają nazwiska lewicy powinni jednak pomysleć.Dutkiewicz? Wszak byl burmistrzem i został zdegradowany,bo sie nie nadawal
Czeslaw Zak?wydawca prawicowego pisemka Gwarek?
Marek Trzcionkowski? Przecież opuscił lewicę i jest podobno w Po
Bagieł? Był posłem-i co zrobił dla Olkusza?A co zrobił dla siebie? Co teraz porabia.?
Lewica już raz rządziłe w Olkuszu i przegrała sromotnie przez kłótnie i swary
Ukochany wasz Orkisz.Przecież był w SLD i odszedł...Opuścił tonący okręt...
Nikt z tych ludzi.Oni są już zgraną kartą.Trzeba szukać innych ludzi a nie powiatowych politykierów.

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #203

• ?
Orkisz był w SLD? jak on od 1997 roku jest w Unii Pracy...

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #204

• proletariusz
Tylko Janusz Dudkiewicz - człowiek skromny, prawie bez ambicji politycznych, wielokrotnie sprawdzony, naprawdę ideowy, z wizją , zawsze można na niego liczyć. Mógł by się dorobić na swojej działalności, a on nadal skromnie gnieździ się w maleńkim mieszkanku na Pakusce, 12letni samochód sprowadził z Holandii prawie 10 lat temu, ubrany zawsze w ten sam ślubny garnitur, stonowany krawat i cieniutki paltocik z "second handu", jak mu w banku chcieli dać platynową kartę płatniczą ze względu na wysokie dochody jako burmistrz, to odmówił, bo mówi "ja i tak nie potrzebuję, a niech dla biednych zostaną te pieniądze na moim koncie", niepijący, brzydkich słów nie używa, podoba się kobietom i mężczyznom, sądownie nie karany, wykształcenie wyższe i medale ma: od strażaków i od piłkarzy - jedyna nadzieja olkuskiej lewicy.
A o innych to nawet nie piszcie, bo szkoda waszego czasu.

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #205

• kazek
Ale to już było inie wróci więcej ... bo nie o taką Polskę ludzie walczyli Nie narzucajcie się ,dajcie ludziom żyć.

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #206

• Jan
A jednak był.co zresztą nie jest powodem jakiejkolwiekhk hańby.Jego działania doprowadziły do zozpadu olkuskiego LSD

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #208

• kolejny wyborca
mi się wydaje że on był w SDRP do 1998, a to jest pewna różnica, mimo że SDRP to poprzedniczka SLD

O:Lewica w Olkuszu 1 rok, 10 mies. temu #209

• współzałożyciel UP
Pan Jan Orkisz nigdy nie był w SLD. W styczniu 1990 r. był założycielem SdRP i członkiem tej organizacji do stycznia 1998 r. W lutym 1998 r. z jego inicjatywy i przy jego udziale powstała w Olkuszu Unia Pracy. SLD powstało w grudniu 1999 r.. SdRP różniła się od SLD programem. SdRP miała program bardziej socjalny, porównywalny z programem Unii Pracy, dlatego Pan Orkisz był współzałożycielem Unii Pracy, jako nowoczesnej parti socjaldemokratycznej. SLD miała program bardziej centrowy, nawet liberalny, dlatego członkami SLD byli m. innymi : Hausner, Belka, Szarawarski, a w Olkuszu Marek Trzcionkowski, Małgorzata Wegrzyn, Wojciech Pawlikowski, Janusz Dudkiewicz. Teraz pod przewodnictwem Napieralskiego SLD programowo zmierza w kierunku sojaldemokracji, jaką jest Unia Pracy, dlatego podpisał porozumienie z Unią Pracy o współnej kampani w wyborach prezydenckich i samorzadowych w 2010 r. Skoro Pan Orkisz, nigdy nie był w SLD, to w jaki sposób mógł się przyczynić do podziału SLD.
Moderatorzy: admin
Wygenerowano w 0.25 sekundy
    • Krew, POt i Łzy. Jak żyć?
    • Pociągi jeszcze ze 4 zostały, busy jeżdżą we wszystkie strony, drogi krajowe wschód - zachód i północ - południe w miarę przejezdne ( a jak nie to ci Grzesiu traktorek podeśle ) . :P Tak że każdy może
    • 16:34 Lut 09, 2012
    • Rządy PO, PSL- nadużycia, cenzura, kłamstwa.. itp
    • . . Tak Buda, Kaczyński zabił się sam, i tylko taka jest prawda, i nie ma o czym dyskutować, a Pan Doktor byłby głupcem, gdyby z takim byle pis-makiem jak ty zechciał polemizować, nie ma o czym.
    • 15:39 Lut 09, 2012
    • Ostania Wigilia .......u Posła Osucha.
    • A ja dzisiaj obserwowałem trzech panów z Firmy Rodzinnej Wodociągi Olkuskie . Godzina 8.30 , podjechali firmową ciężarówką pod Biedronkę. Spokojne zakupy, potem jeszcze świeże pieczywo w piekarni obok
    • 12:46 Lut 09, 2012
    • 1 Marca Dzień Żołnierzy Wyklętych
    • Sprytnie pominąłeś kilka szczegółów z życia Łupaszki, jak chocby to, ze od stycznia 44 roku prowadził rozmowy z władzami okupacyjnymi . Wielce ciekawy i odosobniony przypadek ,, partyzanta " , kt
    • 11:38 Lut 09, 2012
    • www.osiedle-mlodych.olkusz.pl 2
    • Ze śrutówki to się nie liczy :) Ja dalej myślę że na wasze imprezki warto przyjśc... a nie przyjechac :-D
    • 21:25 Lut 08, 2012
    • SKOK Tuska na SKOKi !!!
    • Kłamstwa i propaganda cioola1 ciag dalszy... A czemu nie piszesz o wyrokach niekorzystnych dla SKOK?! SKok przegrał z Polityką i GW.
    • 09:14 Lut 08, 2012
    • NIK krytykuje komercjalizację szpitala w Olkuszu
    • Prawidłowość procesu przekształacenia Zespołu Opieki Zdrowotnej w Olkuszu oraz sprawowania przez powiat olkuski nadzoru nad działalnością NZOZ Nowy Szpital w Olkuszu. Wystąpienia pokontrolne NIK n
    • 23:41 Lut 07, 2012

Zobacz więcej »