ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Szukasz idealnego sprzętu do prowadzenia swojego biznesu? Jeżeli tak, to świetnie trafiłeś. Firma GastroProdukt Professional oferuje wysokiej klasy sprzęt przeznaczony do branży pralniczej oraz gastronomicznej. Każdy klient może liczyć na pomoc, doradztwo oraz fachowy serwis. Jakie produkty oferuje GastroProdukt i co sprawia, że firma jest liderem na rynku?

GastroProdukt Professional – produkty przyjazne dla biznesu

Firma GastroProdukt Professional oferuje profesjonalne, wysokiej jakości urządzenia, przeznaczone do użytku w restauracjach, pubach czy kawiarniach. Urządzenia przeznaczone do punktów gastronomicznych muszą być trwałe, ponieważ pracują zwykle po kilkanaście godzin na dobę, przez kilka dni w tygodniu. Oferowane piece, płyty, opiekacze, ekspresy i zmywarki itp. są wykonane z najwyższych jakości materiałów, z zastosowaniem najlepszych technologii dostępnych na rynku. Piece, które często wybierają restauratorzy są wyprodukowane z wytrzymałej stali nierdzewnej AISI 304. Aby urządzenia tego typu mogły pozostać w idealnej czystości, mają wbudowany tryb pyrolizy. Pozwala to na szybkie pozbycie się wszystkich zabrudzeń. Pracownicy firmy oferują kompleksowe wsparcie na każdym etapie zakupów. Firma zapewnia również serwis sprzętu w czasie trwania gwarancji oraz po jej ustaniu.

Piece do pizzy – oferta firmy GastroProdukt Professional

GastroProdukt oferuje piece do pizzy różnego rodzaju, zarówno opalane drewnem, jak i zasilane gazem gastroprodukt.pl/piec-do-pizzy. Dzięki temu każdy jest w stanie dopasować piec do swoich potrzeb i możliwości lokalu. Popularne modele wyposażone są w innowacyjne rozwiązania, np. technologię Forninox, która ułatwia utrzymanie stałej temperatury w komorze, nie wymaga stałego pilnowania temperatury przez kucharza. Jak wiadomo, dobry piec do pizzy musi mieć szeroki zakres temperatur. Oferowane przez GastroProdukt piece obsługują temperaturę powyżej 450 stopni Celsjusza, a to pozwala przygotować doskonałe ciasto na pizzę.

Piec do pizzy – włoska tradycja i innowacyjne rozwiązania

W sklepie znajdziemy urządzenia różnej wielkości pozwalające dopasować urządzenie do metrażu lokalu. Klienci mogą wybrać spośród wielu rodzajów pieców m.in.:

piece opalane drewnem – to bestseller, który pozwala przygotować prawdziwą włoską pizzę. W ofercie firmy GastroProdukt Professional dostępne są piece ręcznie wykonane, z ogniotrwałych cegieł „cotto”. Klienci, którzy wybiorą ten piec, mogą mieć pewność, że przygotowana pizza będzie miała tradycyjny włoski charakter. Piece opalane są węglem, mają wyjątkowy design,

piece elektryczne do pizzy – w firmie GastroProdukt można kupić piece jedno- oraz dwukomorowe. Dużym atutem tych urządzeń jest tryb pyrolizy, umożliwiający dokładne czyszczenie i pozbycie się wszystkich wirusów i bakterii. Są świetnym wyborem dla niedużych lokali i barów.

piece gazowe – cechuje je specjalna konstrukcja, która magazynuje ciepło. Oferowane urządzenia wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej, która jest łatwa do utrzymania w czystości. Urządzenia na gaz są ekonomiczne, mogą być dostosowane do LPG lub gazu ziemnego. To doskonały wybór dla lokali, w których piece używane są przez kilkanaście godzin. Pozwalają wyraźnie obniżyć rachunki, a przy tym nie obniżają jakości pizzy.

Piec konwekcyjno-parowy – niezbędne urządzenie w każdej kuchni

Piec konwekcyjno-parowy to urządzenie, które powinno znaleźć się w każdej profesjonalnej kuchni. Jest to sprzęt najwyższej klasy, przeznaczony do gotowania, cechuje go ogromna funkcjonalność, pozwala wydobyć to co najlepsze, z każdej potrawy. Wyjątkowość pieca polega na zastosowaniu wewnątrz dużych wentylatorów, które sprawiają, że gorące powietrze przedostaje się na poszczególne piętra pieca. W trakcie pracy powietrze przedostaje się do filtra, gdzie jest oczyszczone, a następnie z powrotem trafia do komory z potrawami. Piec konwekcyjno-parowy zapewnia równomierną temperaturę w komorze, przyspiesza obróbkę termiczną oraz za pomocą pary zapobiega utracie wilgoci. Posiłki przygotowywane w tego typu piecach są soczyste i wilgotne. Piece konwekcyjno-parowe gastroprodukt.pl/piece-konwekc-parowe nadają się zarówno do dużych restauracji, lokali gastronomicznych, jak i małych barów czy zakładów cateringowych. Sprawdzą się również w piekarniach, do wypieku chleba i ciasta. Piec konwekcyjny pozwala przygotować dania rożnego typu m.in. pieczonego kurczaka, lasagne, różnego typu mięs. Jest doskonały do pieczenia warzyw, ciast, w piecu można przygotować dania wegetariańskie, mięsne i desery. Piec konwekcyjno-parowy służy do gotowania, przyrumieniania i pieczenia, blanszowania, smażenia, grillowania oraz odgrzewania dań.

Piec konwekcyjno-parowy – główne zalety

Główne zalety, jakie posiada piec konwekcyjno parowy to:

niezwykle wysoka wydajność,

mniejsza ilość substancji szkodliwych w czasie obróbki termicznej,

oszczędność energii i wody,

szybsze przygotowywanie posiłków,

mniejsze zużycie tłuszczu,

zdrowsze gotowanie,

prosta obsługa i sterowanie elektroniczne,

szeroki wybór trybów i programów,

intuicyjna obsługa.

Piece konwekcyjno-parowe pozwalają przygotować smaczne, lekkie, pełne głębi smaku i aromatu posiłki.

Wyposażenie gastronomii – najbardziej popularne produkty

GastroProdukt Professional to nie tylko piece do pizzy, ale również pełne wyposażenie każdej kuchni gastronomicznej. Firma oferuje m.in. zmywarki gastronomiczne, które cieszą się doskonałymi opiniami wśród klientów. Produkty te umożliwiają szybkie i dokładne mycie, są wyposażone w intuicyjny panel sterowania pozwalający szybko wybrać potrzebny tryb mycia. Dzięki użyciu stali nierdzewnej AISI 304 są niebywale trwałe, mogą być użytkowane przez wiele lat.

GastroProdukt Professional oferuje szeroki wybór produktów dla każdego kto interesuje się biznesem gastronomicznym. Warto sprawdzić dostępne kategorie i znaleźć potrzebny produkt. Do klientów firmy należą: bary, hotele, restauracje, stołówki i inne lokale gastronomiczne. Firma gwarantuje wysoką dostępność produktów, profesjonalną obsługę, odbiór na miejscu lub szybką dostawę.