urna wybory

Materiał sfinansowany przez KWW Porozumienie Dla Ziemi Olkuskiej
Porozumienie dla Ziemi Olkuskiej powstało z inicjatywy lokalnych liderów czterech partii politycznych: .Nowoczesnej, Platformy Obywatelskiej, Sojuszu Lewicy Demokratycznej oraz Polskiego Stronnictwa Ludowego w osobach: Romana Kwaśniewskiego, Andrzeja Osucha, Andrzeja Ryszki, Jana Kucharzyka, Janusza Dudkiewicza, Kazimierza Rogóża oraz Grzegorza Tomsi.

Negocjacje w sprawie zawiązania tak szerokiej koalicji trwały od stycznia 2018 roku. W tym czasie zostały opracowane wspólnie propozycje programowe i wspólnie uzgodnione listy kandydatów na radnych.

Porozumienie zostało podpisane przez władze powiatowe .Nowoczesnej, Platformy Obywatelskiej, Sojuszu Lewicy Demokratycznej oraz Polskiego Stronnictwa Ludowego. Poparcie dla Porozumienia dla Ziemi Olkuskiej wyraziły oficjalnie struktury wojewódzkie: .Nowoczesnej, Sojuszu Lewicy Demokratycznej, Polskiego Stronnictwa Ludowego. Rezultatem licznych spotkań i rozmów koalicyjnych oraz podjętych uchwał władz powiatowych czterech partii politycznych wyrażających zgodę, było zarejestrowanie Komitetu Wyborczego Wyborców Porozumienie dla Ziemi Olkuskiej.
Należy w tym miejscu wyjaśnić, że zarząd regionu małopolskiego Platformy Obywatelskiej podjął uchwałę o zawieszeniu władz powiatowych w Olkuszu. Powodem takich działań zarządu regionu PO były nieporozumienia wewnątrzpartyjne i brak akceptacji dla powstania lokalnego komitetu wyborczego, popieranego przez cztery partie. W wyniku zawieszenia olkuskich struktur Platformy Obywatelskiej dwudziestu dwóch jej członków złożyło rezygnację z członkostwa w tej partii. Byli członkowie PO w Olkuszu postanowili w dalszym ciągu tworzyć Porozumienie dla Ziemi Olkuskiej.

Zarząd .Nowoczesnej regionu małopolskiego podjął uchwałę o następującej treści:

pdzo list nowoczesna 800

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
16 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Wiejska Legenda
5 lat temu

Niby się głosuje na ludzi, ale – cholercia – szyldy partyjne to macie takie „niepopularne”.
I do tego zmiksowaliście je w jeden koktail – wróżę klęskę.

WH
5 lat temu

PO rozłamie i ostrym skręcie w lewo PO przestanie niebawem istnieć. Nikt rozsądny nie zagłosuje na patologię nowośmieszną.

Jarek P.
5 lat temu

[quote name=”No”][quote name=”do kupki”]Nowoczesne d…pki hop do kupki. Proletariusze łączcie się i zabierajcie ze sobą wszystkich byłych złodziei co rozkradli na wszystkie bogate zakłady pracy w powiecie olkuskim jak np.OFNE czy PKS Olkusz.[/quote]
Co by tu jeszcze sprywatyzowac? i okraść![/quote]

No
5 lat temu

[quote name=”do kupki”]Nowoczesne d…pki hop do kupki. Proletariusze laczcie się.[/quote]
Co by tu jeszcze sprywatyzowac?

Gienek
5 lat temu

A może się ktoś pomyli i zagłosuje tak jak to już się raz zdarzyło i mamy posła!

miś

PO, PSL i SLD są tak słabe że nie potrafią nawet samodzielnie wystartować 😀
Jaki jest ich program? Polską rządzi PiS a opozycja nie istnieje 😆

Koper
5 lat temu

Całe to zamieszanie to również m.in. wina naszej kochanej Lidzi G. Dbając tylko o swoje prywatne interesy, podzieliła już i tak podzieloną PO. Szkoda wielka.
Ciekawe, że nie będąc członkiem PO, bo wszędzie i przy każdej okazji się ty szczyci, została zarządcą komisarycznym struktur powiatowych PO, wcześniej doprowadzając do zaistniałego chaosu 😮 .

do kupki
5 lat temu

Nowoczesne d…pki hop do kupki. Proletariusze laczcie się.

K15
5 lat temu

Czyli, że co? W całej Polsce Nowoczesna idzie razem z PO pod szyldem Koalicji Obywatelskiej Platforma.Nowoczesna, a tylko w Olkuszu partia Nowoczesna zabrania swoim członkom startu z komitetu z Nowoczesną w nazwie? 😆 😆 😆 Poza tymi panami: Kwaśniewskim i Osuchem, to chyba nikt inny nie zrozumie tej pokrętnej logiki. Bo to jakaś przedziwna Nowoczesna logika. 😆 a PiS tylko zaciera ręce. 😆 Dla mnie to ta partia na N. w Olkuszu właśnie sie skończyła. Byliśmy już słynni z Piaśnikowego łańcucha. To teraz jeszcze to. 😀 Totalna kompromitacja olkuskiej Nowoczesnej i całego tego komitetu Starszych Panów.

co.chcecie
5 lat temu

No przecież się porozumieli… wytrawni wyjadacze: Dudkiewicz, Ryszka, Kucharzyk. Osuch, Łaksa, Kwaśniewski.
Od lat w kółko te same nazwiska, te same nadzieje, te same rozczarowania. Byleu trzymać status quo.
Nie dajmy się nabrać na to Porozumienie! Bo wystarczy popatrzeć na bilans ich rządów w mieście i powiecie.
I co? Cieniutko…

Zzz
5 lat temu

Miało być porozumienie a wyszło jak zawsze, kłótnia liderów i kompromitacja wszystkich

j23
5 lat temu

Tym panom juz dziekujemy.

olo
5 lat temu

Gdzie Ryszka tam zamieszanie i bagno.

pavv
5 lat temu

Co to za upadłe organizacje?

Iza
5 lat temu

Miała być mobilizacja i współpraca opozycji …

Juhas